Annons

Annons

Wihlborgs

Hyresintäkterna ökade med 22 procent och driftsöverskottet med 19 procent under det första kvartalet i år, visar bolagets delårsrapport. “Tillväxten är mycket god i både den svenska och den danska verksamheten”, säger avgående vd:n Anders Jarl som nu tar över ordförandeklubban i fastighetsbolaget.

”Vi ser en stark efterfrågan”, säger Wihlborgs avgående vd och kommande styrelseordförande Anders Jarl som presenterar en stark rapport med ökade hyresintäkter och ökat fövaltningsresultat.

Fastighetsbolaget Wihlborgs får både en ny vd och en ny styrelseordförande efter stämman i april, då mångåriga ordföranden och storägaren Erik Paulsson lämnar styrelsen efter 14 år.

Wihlborgs rapporterar en stark niomånadersperiod där hyresintäkter, driftöverskott och förvaltningsresultat ökar. "Förvaltningsresultat för helåret 2017 kommer att överstiga 1 170 Mkr", spår vd Anders Jarl.

Hyresintäkterna för det Öresundsbaserade fastighetsbolaget Wihlborgs ökade med 9 procent till 1,1 miljarder kronor för årets andra kvartal. Periodens resultat uppgår till 892 miljoner kronor, jämfört med 1,4 miljarder för samma period i fjol, motsvarande ett resultat per aktie på 11,61 kronor (17,99).

Förvaltningsresultatet ökade med 11 procent till 1.030 miljoner kronor. Wihlborgs har haft en hög investeringsnivå under 2016 och den kommer vara fortsatt hög i år.

Den första januari tillträdde Stefan Dahlbo som koncernchef för Byggmästare Anders J Ahlström Holdings fastighetsbolag.
Men det är mer än renoveringar och balansräkningar i huvudet på den tidigare vd:n för Öresund och HQ.
– Vi håller på med ett stort integrationsprojekt i samarbete med kommunen, idrotten och kulturen. Jag tycker det är superskoj, säger Stefan Dahlbo till Realtid.

Sidor