Annons

Annons

Volvo

AI klår oss i läsförståelse och dataspel – men kan ha svårt att skilja saker från varandra, exempelvis katter. Tekniken är ändå livsnödvändig. "Vår hjärnbark har inte uppgraderats på tusentals år och behöver förstärkning", säger AI-experten Neil Jacobstein.

Aktivistfonden Cevian Capital som leds av finansmannen Christer Gardell har nu sålt hela sitt innehav i AB Volvo till Geely.

Industrivärdens styrelseordförande Fredrik Lundberg uppger att han är positiv till kinesiska Geely som ny storägare men att Industrivärden som är störste ägaren i Volvo kommer behålla sitt ägande långsiktigt.

Carnegie Strategifond letar avkastning till begränsad risk – och hittar det genom att aktivt investera i aktier med hög direktavkastning och företagsobligationer med hög ränta. Hur det har gått? Sedan starten 1988 har Stategifonden stigit i snitt 14,8 procent per år. Här sammanfattar förvaltaren John Strömgren oktober månad.

Christer Gardell ger sig inte – ABB:s styrelse och direktörer kan räkna med en fortsatt blåslampa från den framgångsrike aktieaktivisten. ”Vi kommer att hålla styrelse och ledning ansvarig för att leverera en kurs på 35 schweizerfranc för ABB”, säger Christer Gardell till Realtid.
 

Platzer förvärvar fastighetsportfölj med ett värde om cirka 2,8 miljarder kronor från Volvo Group Real Estate. Förvärvet delfinansieras genom företrädesemission.

Markus Uvell om att neddragningar, varsel och flyttad produktion som nu sker i Ericsson kan behövas för att svenskt näringsliv ska utvecklas.