Annons

Annons

Vd

Artificiell intelligens tillhör framtiden, enligt de flesta bedömare. Realtid fick en exklusiv visning av ett självinlärande AI som utvecklats av Seavus. Systemet kan snabbt kategorisera textinnehåll och ranka samband. Automatiserad kreditbedöming och pensionsrådgivning är några användningsområden. "Vi kan inte använda gårdagens lösningar för att lösa morgondagens problem", menar Seavus Sveriges vd Dimitris Panagio.

Johan Lagercrantz har utsetts till vd för rekryterings- och bemanningsbolaget Randstad. "Ett företag som gör skillnad på både den svenska och globala arbetsmarknaden", säger han.

Fondia är den första börsnoterade juristbyrån i Norden och vill expandera kraftigt i Sverige. Byrån erbjuder juridisk rådgivning via sin digitala plattform. Organisationen är också platt, arbetstiden reglerad och vd:n Niclas Gottlieb har ingen juristbakgrund. "Min vision är att jag i framtiden ska kunna säga att jag var med och förändrade den här branschen", säger Niclas Gottlieb till Realtid.se.

Nordnet storsatsar på it och artificiell intelligens och släpper snart en robotrådgivnings-tjänst. "Vi vill bli den första banken i Europa som använder AI på bred front", säger nätbankens vd Peter Dahlgren. Men satsningarna kostar på. Rörelseresultatet halverades under andra kvartalet till följd av kraftiga it-investeringar.

Cecilia Fasth, vd för Castellum Region Väst, lämnar fastighetsbolaget vid årsskiftet – för att istället bli vd för Stena Fastigheter. Castellum letar nu efter hennes efterträdare.

En undersökning från revisions- och konsultföretaget Grant Thornton visar att andelen kvinnliga vd:ar nu är 16 procent, men 95 av 100 försäljningschefer är män. I en annan undersökning framgår att byrån själv leder jämställdhetsarbetet i revisionsbranschen.

Linnéa Djursén tog över som vd för Foyen vid årsskiftet. Hon är därmed en av få kvinnliga företagsledare i branschen och dessutom den enda vd:n utan advokatbakgrund bland Sveriges 20 största advokatbyråer.

Styrelseproffset och före detta vd:n Christina Tillman har haft en spännande och varierande karriär. Här berättar hon om åren på Indiska och Odd Molly, varför hon valde att lämna FACE Stockholm och Gudrun Sjödén, om sitt ledarskap och hur Coop ska ta upp kampen med ICA.

Sidor