Annons

Annons

Thomas Lindwall

Enligt en deldom i Uppsala Tingsrätt framgår det att 24Money, numer Monark Finans, ska betala drygt 2,5 miljoner kronor till Tavex efter omtvistande inbetalningar.

Ekobrottsmyndigheten vill att den före detta advokaten Thomas Lindwall ska dömas hårdare och att han även ska dömas för ytterligare ett bedrägeribrott. Lindwall yrkar å sin sida om att bli frikänd alternativt få mildrare straff.

Den tidigare advokaten Thomas Lindwall döms till fyra och ett halvt års fängelse för grovt bedrägeri och grov förskingring. Flera av åtalspunkterna ogillas samtidigt av Stockholms tingsrätt.

Ord och inga visor när EBM och den fd advokaten Thomas Lindwall möts i rättssalen där han står misstänkt för en rad ekobrott. "Jag har suttit häktad under tre månader på grund av den här punkten och åklagaren kan inte läsa en hemsida på Skatteverket och ta till sig det", säger Thomas Lindwall medan EBM:s åklagare är övertygade om att han är drivande i de brottsliga åtalspunkterna som dagens förhandling rör.

Thomas Lindwall som förlorade sin advokattitel kommer inte ansöka om nytt medlemsskap i Advokatsamfundet. Nu kommenterar han Högsta domstolens beslut.

Högsta domstolen har sagt sitt. Thomas Lindwall får inte tillbaka sin advokattitel.

RealXiq, tidigare Granitporten, sammanställer nu de motkrav bolaget har på advokat Thomas Lindwalls byrå som begär bolaget i konkurs. ”Jag är i princip motståndare till tvister och strider men i bland blir man tvungen”, säger styrelseordföranden Peter Wittsten till Realtid.

Advokaten Thomas Lindwall och advokatbyrån Lindwall & Partners begär att Granitporten ska försättas i konkurs efter att förlikningsbeloppet inte betalats in.

Advokaten Thomas Lindwall och Advokatbyrån Lindwall & Partners jublar.

Sidor