Annons

Annons

Telia Company

Det australiensiska riskkapitalbolaget Macquarie lägger tillsammans med tre danska pensionsfonder nu ett formellt bud på TDC. Telia som också har övervägt ett förvärv kommer däremot inte lägga något bud på den danska teleoperatören.

Telia har övervägt ett bud på den danska teleoperatören TDC. Men samtalen är nu avslutade och kommer inte leda till ett  förvärv av den danska telekomoperatören, i alla fall inte i nuläget, enligt Telia.

Fintur Holdings, som ägs gemensamt av Telia Company och Turkcell, säljer 100 procent av sitt innehav i mobiloperatören Geocell till det georgiska telekombolaget JSC Silknet för ett transaktionspris om cirka 1.3 miljarder kronor.

Telia offentliggör resultatet av försäljningen av aktier i Megafon som inledes i går, den 2 oktober, riktat mot institutionella placerare.

Dottern till Uzbekistans diktator kunde inte mutas enligt svensk lag, så Lars Nyberg och de båda andra åtalade före detta Teliacheferna kan inte ha mutat henne. Det hävdar deras advokater när de nu begär att åtalet ska överprövas.

Telias tidigare vd Lars Nyberg och ytterligare två Teliachefer åtalas för grovt mutbrott i samband med företagets etablering i Uzbekistan. “Nyberg måste ha insett att det förelegat en mutsituation”, säger åklagaren på en presskonferens.

Notan för Telias korruptionsaffärer i Uzbekistan är nu klar. Telia Company har gått med på att betala sammanlagt 7,7 miljarder kronor till myndigheter i USA och Nederländerna. Telia betalade 330 miljoner dollar i mutor i Uzbekistan, enligt USA:s finansinspektion.

Telia Company är överens med USA:s justitiedepartement om att betala böter på 550 miljoner dollar, motsvarande 4,4 miljarder kronor. Det hela handlar om misstankar om mutbrott i Uzbekistan.

Idag tillkännager Sonera Holding, ett av Telia Company helägt dotterbolag, att man inleder ett anbudsförfarande riktat mot institutionella placerare omfattande cirka 153,5 miljoner aktier i Turkcell, vilket motsvarar cirka 7,0 procent av Turkcells aktiekapital.

Sidor