Annons

Annons

Telia

Telia gasar i Norge. Johan Dennelind, koncernchef på Telia, uppger att telekom-bolaget önskar att växa i landet.

Telia har övervägt ett bud på den danska teleoperatören TDC. Men samtalen är nu avslutade och kommer inte leda till ett  förvärv av den danska telekomoperatören, i alla fall inte i nuläget, enligt Telia.

Telia Company köper finska ICT-bolaget Inmics Oy för 75 miljoner euro på skuld- och kassafri bas. "Transaktionen stärker vårt finska företagserbjudande", säger Telias vd Johan Dannelid.

Dottern till Uzbekistans diktator kunde inte mutas enligt svensk lag, så Lars Nyberg och de båda andra åtalade före detta Teliacheferna kan inte ha mutat henne. Det hävdar deras advokater när de nu begär att åtalet ska överprövas.

Telias tidigare vd Lars Nyberg och ytterligare två Teliachefer åtalas för grovt mutbrott i samband med företagets etablering i Uzbekistan. “Nyberg måste ha insett att det förelegat en mutsituation”, säger åklagaren på en presskonferens.

Notan för Telias korruptionsaffärer i Uzbekistan är nu klar. Telia Company har gått med på att betala sammanlagt 7,7 miljarder kronor till myndigheter i USA och Nederländerna. Telia betalade 330 miljoner dollar i mutor i Uzbekistan, enligt USA:s finansinspektion.

Telia Company är överens med USA:s justitiedepartement om att betala böter på 550 miljoner dollar, motsvarande 4,4 miljarder kronor. Det hela handlar om misstankar om mutbrott i Uzbekistan.

Sidor