Annons

Annons

Swedbank

Swedbanks fondbolag Robur har beslutat att stå för externa analyskostnader själva när MiFID II-direktivet träder i kraft i början på 2018. Det innebär att kostnaderna inte längre kommer att tas i respektive fond.

"När vi nu lanserar vår första betaversion av Open Banking-plattformen tar vi nästa steg på vägen mot framtidens bank”, säger Emma Heimonen, chef digital innovation på Swedbank.

Joakim Sjöblom hade dåliga gymnasiebetyg och startade UF-företag för att slippa lektionerna. Några år senare på ICA Maxi i Skövde föddes idén till Mina Tjänster som samlar abonnemang på ett ställe. I våras tog fintech-appen in 17 miljoner kronor. Swedbank ledde rundan och har integrerat lösningen på sina plattformar. Nu ska tjänsten ut i världen. "Jag studsar jorden runt och träffar stora banker. Flera har hört av sig till oss och vill inleda partnerskap", berättar Joakim Sjöblom, medgrundare och vd för Mina Tjänster, för Realtid.se.

Finansbranschen är på fötter igen efter finanskrisens stålbad. Bankerna har börjat investera i ny teknik och digitalisering igen. SEB:s fintechsamarbete med Tink väcker internationell uppmärksamhet bland investerare. "Tink är ett bra exempel på framtida banking", säger Jupiters fondförvaltare Guy de Blonay i en exklusiv intervju med Realtid.se.

Swedbank har nyligen etablerat ett ramverk för gröna obligationer och den 30 oktober utfärdade Swedbank sin första gröna obligation, på 500 miljoner euro med fem års löptid.

Sidor