Annons

Annons

Student

Mannheimer Swartling toppar juridikstudenternas lista över mest attraktiva arbetsgivare. Men sju av de tio högst rankade arbetsgivarna finns inom offentlig sektor.

Efter tre års backpackande runt klotet har Nemo Miklos landat i Kalmar där han pluggar ekonomi med inriktning mot marknadsföring. Tanken är att en dag starta eget inom konsult- eller nöjesbranschen. Helst i Australien då han tycker Sverige är lite för litet.

24-årige Victor Dahl är uppvuxen i både Sverige och USA. Han har pluggat till civilekonom i Växjö och jobbar nu på Deloitte i Stockholm.

25-åriga Madelene Insulander drömmer om att arbeta med företagsutveckling och att starta eget. Tack vare intensiva studier vid Stockholms universitet kan drömmarna bli verklighet.

Stockholmsbördige Philip Ståhl pluggar International Business på Copenhagen Business School. Han tror att traditionella hierarkiska företag kommer tappa attraktionskraft som arbetsgivare i framtiden.

Viktor Holmquist är skånepågen som valde att plugga ekonomi i Finland. Dels för att det var något annorlunda och dels för att han har finska rötter.

Agnes Harrysson Hansson stod och vägde mellan att läsa vidare i Linköping eller Halmstad. Det blev det sistnämnda – mycket för att det ingår en praktikperiod i ekonomprogrammet som kändes tilltalande.

Advokatbyråerna får kämpa om talangerna i en tid när många juriststudenter inte ser affärsjuridik som sitt förstahandsval. Delphis grepp är att utlysa ett stipendium som både ger vinnaren en ansenlig summa pengar och en sommarnotarieplats.

Sidor