Annons

Annons

Socialdemokraterna

I Storbritannien finns en möjlighet för politikerna att göra insatser, att göra skillnad. Men i Sverige händer ingenting, vilket visar att valet av politiker här inte gör någon skillnad. Den ekonomiska politiken är så lika mellan blocken att det för finansmarknaden inte spelar någon roll om vänster, höger eller ens gröna regerar, skriver Anders Elgemyr.

Hegeli PA och Nav PR slås ihop och bildar byrån The Labyrinth. Den tidigare S-politikern Anders Johansson har utsetts till vd. Och Stockholms tidigare M-finansborgarråd Kristina Axén Olin blir senior rådgivare åt bolaget. Målet är att bli Sveriges största PA-byrå inom fem år. "Vi vill växa snabbare tillsammans, istället för organiskt var för sig", säger vd:n till Realtid.se.

Tensta får en tech-inriktad fritidsgård som ska öka ungdomars teknikintresse – och låta dem komma i kontakt med Kistas IT-bolag. "Förhoppningsvis kan vi inspirera fler att plugga vidare inom den här sektorn", säger Stockholms finansborgarråd till Realtid.se.

I det nya politiska landskapet har den ekonomistiska erans stora partier – Moderaterna och Socialdemokraterna – definitivt viktiga roller att spela. Men de måste orka tänka om, och våga skifta fokus från den ekonomiska politik väljarna bryr sig allt mindre om till de frågor som väljarna ser som allt viktigare, skriver Markus Uvell.

Det är fullt rimligt att Nordea och andra banker ska betala för den finansiella risken, anser Jennie Nilsson (S), ordförande i riksdagens näringsutskott. Hon förklarar också att det är Nordeas eget agerande och omorganisation som ligger bakom höjningen av deras avgift. Det svenska ansvaret för insättningsgarantin omfattar nämligen numera alla Nordeas drygt 10 miljoner bankkunder, i hela Norden.

Det är viktigt för jobben och välfärden i Sverige att det finns ett robust internationellt finansiellt system som kan lösa globala ekonomiska problem. Därför ska Sverige bidra med åtaganden på 120 miljarder kronor till Internationella Valutafondens (IMF) lånearrangemang. Det skriver Fredrik Olovsson (S), ordförande i riksdagens finansutskott.