Annons

Annons

Seamless

Det globala mobilanvändandet utgör grundfundament för Seamless produkt- och tjänsteerbjudande. Bolagets huvudsakliga fokus är centrerat till de två delmarknaderna för (i) TopUp (påfyllnadskoder) för mobiltelefoner och (ii) mobilbaserade monetära transaktioner.

Mjukvaruföretaget Accumulate stämde 2013 First North-noterade fintechbolaget Seamless för patentintrång. Men i september ogiltigförklarades patentet av Patent- och marknadsöverdomstolen. Accumulate överklagade beslutet. Men nu avskriver domstolen båda målen efter att parterna nått en gemensam överenskommelse.

Seamless-ägda fintech-bolaget MeaWallet tecknar nytt avtal med en norsk bank som ska använda bolagets betalteknik. Seamless har under hösten drabbats av flera bakslag. Bland annat gjordes nyligen en husrannsakan mot företagets kontor i centrala Stockholm.

De fyra största aktieägarna i fintech- och it-bolaget Seamless distribution, som representerar 30 procent av aktiekapitalet i bolaget, stöttar den föreslagna emissionen. Samtidigt går bolagets ordförande ut med en ursäkt till samtliga aktieägare.

Ekobrottsmyndigheten (EBM) genomförde på torsdagen en husrannsakan hos First North-noterade fintech- och it-bolaget Seamless kontor vid Norrtull i centrala Stockholm.

Fintech- och it-bolaget Seamless styrelse föreslår att bolagets betalapp och flaggskepp Seqr avvecklas eller säljs. Styrelsen öppnar också för en nyemission för att tillföra bolaget 100 miljoner kronor. En extra bolagsstämma ska hållas om två veckor. Seamless aktie rasar med över 46 procent på utspelet. 

Martin N Larsson, treasury- och IR-chef på fintech- och it-företaget Seamless, har bestämt sig för att lämna bolaget. CFO:n Martin Schedin blir ny IR-chef.

Seamless konstaterar att det förekommer ryktesspridning om att bolaget är i färd med att göra en emission av ett konvertibellån – men nu tillbakavisas dessa rykten.

Sidor