Annons

Annons

Seamless

Fintech- och it-bolaget Seamless styrelse föreslår att bolagets betalapp och flaggskepp Seqr avvecklas eller säljs. Styrelsen öppnar också för en nyemission för att tillföra bolaget 100 miljoner kronor. En extra bolagsstämma ska hållas om två veckor. Seamless aktie rasar med över 46 procent på utspelet. 

Martin N Larsson, treasury- och IR-chef på fintech- och it-företaget Seamless, har bestämt sig för att lämna bolaget. CFO:n Martin Schedin blir ny IR-chef.

Seamless konstaterar att det förekommer ryktesspridning om att bolaget är i färd med att göra en emission av ett konvertibellån – men nu tillbakavisas dessa rykten.

Ända sedan Accumulate under 2010-2011 påtalade att bankernas mobilt Bank-ID förmodligen är ett intrång i deras patent har bankerna hävdat att de inte har med saken att göra och att de förhåller sig passiva. Realtid kan nu visa att det inte stämmer - på flera plan. Bland annat har bankerna vid ett hemligt möte försökt lägga vantarna på en konkurrents information om Accumulate.
 

Ända sedan Accumulate under 2010-2011 påtalade att bankernas mobilt Bank-ID förmodligen är ett intrång i deras patent har bankerna hävdat att de inte har med saken att göra och att de förhåller sig passiva. De menar att striden bara rör Finansiell ID-teknik och att de som ägare inte har med saken att göra. Realtid kan nu visa att det inte stämmer - på flera plan. Bland annat har bankerna vid ett hemligt möte försökt lägga vantarna på en konkurrents information om Accumulate.
 

Efter två dagar med kraftig börsuppgång faller Seamless aktie tungt. Raset är en reaktion på betalbolagets svaga kvartalsrapport.

Seamless-ägda Meawallet ska leverera it-lösningar för kontaktlös kortbetalning till en av Ungerns största banker. Seamless-aktien stiger kraftigt på Stockholmsbörsen efter beskedet.

Den Seamless-ägda mobila plånboken Seqr Payments blir en del av Mastercards nätverk – samt utgivare av kortjättens produkter i Europa. Samarbetet öppnar upp för fler kontaktlösa betaltjänster.