Annons

Annons

Sampo

Nordic Capital köper ytterligare 46,5 miljoner aktier i nischbanken Nordax. Sampo och Nordic Capital äger därmed nu tillsammans 72 procent av banken.

Styrelsen för Nordax ställer sig bakom det gemensamma budet från Nordic Capital och Sampo på nischbanken. “Styrelsen anser att villkoren för erbjudandet motsvarar Nordax framtida tillväxtmöjligheter, liksom de risker som är förknippade med dessa möjligheter”, skriver den i en kommentar.

Den finska finans- och försäkringskoncernen Sampo, som är största ägare i Nordea, levererar ett starkt resultat för 2017 och höjer utdelningen. Men under det fjärde kvartalet sjönk resultatet.

“Nordax är ett intressant bolag med stor potential som kan växa ytterligare.” Det säger Nordic Capital-chefen Kristoffer Melinder till Realtid.se efter att riskkapitalbolaget gått in som största ägare i nischbanken.

Kinesiska Geely blir majoritetsägare i Saxo Bank med 51,5 procent av aktierna samtidigt som den finska finanskoncernen Sampo gör ett första miljardförvärv och förvärvar 19,9 procent av aktierna i Saxo Bank.