Annons

Annons

Revisionsbranschen

Revisionsbranschen är “bäst i klassen”, men tappar i kundnöjdhet jämfört med förra året. Anledningen är kundernas höga krav där även samhällsansvar blivit en viktigare faktor.

Stora effektivitetsvinster och möjligheten att blir först med att förnya kunderbjudandet lockar riskkapitalet till revisions- och rådgivningsbranschen. Branschanalytikern Jan Söderqvist på Visma följer utvecklingen på nära håll.

Alla förväntade sig en revisor från Big 4. Möjligen att det skulle bli den första kvinnan på posten. Men det blev en person utifrån, som inte ens är revisor. Så här gick det till när branschorganisationen FAR utsåg ny generalsekreterare.

Branschorganisationen FAR har utsett sin nästa generalsekreterare, som efterträder Dan Brännström till sommaren. Valet föll på en kvinna med bakgrund i statsförvaltningen.

Andelen kvinnliga delägare på Sveriges största revisionsbyråer ligger still på 23 procent. Det är första gången på nio år som utvecklingen stannar upp, enligt Tidningen Balans.

"Vi ser positivt på framtiden! Vi har haft en bra utveckling de senaste åren och det finns inget som säger att den trenden kommer att avta". Det säger Jonas Svensson, ny vd för svenska EY, till Realtid. 

Genom lanseringen av en helt ny affärsmodell för revisionsbranschen hoppas techbolaget Visma att digitaliseringen inom branschen kommer att få ett rejält lyft.