Annons

Annons

Rekrytering

EY i Sverige planerar anställa 600 nya medarbetare under 2018. "Vi rekryterar allt mer ingenjörer, techfolk och systemvetare, även om ekonomerna fortfarande rekryteras i majoritet", säger Agneta Strandberg, HR-direktör på EY.

"Mer rigorösa och strikta regelverk gör att behovet av specialister inom compliance ökar. Här har ekonomerna en jättemarknad". För att möta den allt större efterfrågan på ekonomer expanderar Sharp Recruitment till att även täcka finansbranschen. Det säger Ron Cohen, partner på rekryteringsfirman, till Realtid. 

“Vi som byrå måste jobba lika målmedvetet med att bygga personliga relationer med talanger som med klienter och det gör vi". Det säger Manfred Löfvenhaft, Managing Partner på Gernandt & Danielsson, i Realtids fjortonde artikelserie om det aktuella rekryteringsläget hos revisons- och advokatbyråerna.

"Vi lägger stor vikt vid och mycket arbete på att skapa och vidmakthålla en bra kultur, bra i meningen att den lyfter människor, inspirerar till prestation på topp snarare än kommenderar". Det säger Fredrik von Baumgarten, en av grundarna till Osborne Clarke Stockholm i den fjortonde delen av i Realtids artikelserie om det aktuella rekryteringsläget hos revisons- och advokatbyråerna.  

“Vi strävar efter att skapa en feedbackkultur med ledare som inspirerar och coachar för att få våra medarbetare att hela tiden våga utmana och utvecklas och på så sätt få möjlighet att arbeta med nya intressanta uppdrag och kunder”. Det säger Maria Karlén, HR-direktör på KPMG i fjortonde delen av Realtids artikelserie om det aktuella rekryteringsläget hos revisons- och advokatbyråerna.

“Det personliga mötet utgör det bästa verktyget för att både identifiera och locka nya medarbetare till oss”. Det säger Birgitta Holmin, utbildningsansvarig på Wistrand, i Realtids artikelserie om det aktuella rekryteringsläget hos revisons- och advokatbyråerna.

"Vi har gått från att vara en lokal byrå till att bli en del av ett stort internationellt sammanhang”. Det säger Ann-Sofie Dahlström, hr-chef på DLA Piper, i Realtids artikelserie om rekrytering hos revisons- och advokatbyråerna.

Under 2017 har byrån rekryterat 25-30 biträdande jurister och planerna är att rekrytera ytterligare 30 biträdande jurister med start under 2018. I fjärde delen av vår artikelserie om rekrytering hos revisons- och advokatbyråerna är det nu dags för Cederquist. 

Advokatfirman Delphi förstärker organisationen med ytterligare femton jurister. Rekryteringen medför att antalet anställda jurister på byrån nu är fler än någonsin. Fler rekryteringar är att vänta under hösten.

Sidor