Annons

Annons

PwC

Domstolsförhandlingarna mellan Öhrlings PriceWaterhouseCoopers, PWC, och två delägare till en fastighets- och värdepappersförvaltning, är inställda och målet är avskrivet i domstolen.

Amerikanska PwC registrerar ett traditionellt advokatkontor i Washington D.C. Byrån kommer att hjälpa amerikanska kunder med internationella juridiska tjänster.

Johan Wiktorin, som har mångårig erfarenhet från bland annat säkerhetsfrågor inom näringslivet och Försvarsmakten, ansluter till PwC:s affärsområde Cyber Security. "PwC har många viktiga uppdrag där informationssäkerheten är av stort intresse för de inblandade företagen och organisationerna" säger Johan Wiktorin till Realtid. 

Den tredje intervjun i Realtids artikelserie om hur revisons- och advokatbyråer rekryterar är med PwC. Företaget ser ett stort behov av nya kompetenser. "Behovet av specialister till andra områden än revision och redovisning ökar. Till exempel rekryterar vi många till affärsområdet cyber security" säger Louise Thulin, rekryteringsansvarig på PwC, till Realtid. 

PWC förbjuds av centralbanken National Bank of Ukraine att bedriva revisionsarbete riktat mot banker i Ukraina. Orsaken är att revisionsfirman anses har brustit i sin revision av en tidigare klient som orsakats miljardförluster.

Skatt på konsumtion kommer bli allt vanligare i en digitaliserad värld. Nya affärsmodeller leder obönhörligen till att dagens skattesystem kommer förändras, och förskjuta tyngdpunkten i beskattningen från produktionen till konsumtionen. Det blev slutsatsen när PWC bjöd in tunga skatteexperter till Almedalen för att sia om framtiden.

Många revisorer upplever att deras yrkesroll är i fara. De bedömer att den granskande revisionen får stå tillbaks för checklistor och mallar. Realtid har frågat företrädare för några av Sveriges ledande revisionsfirmor om de håller med om den bilden och hur man hanterar frågan internt.

Cyber Security är ett affärsområde som revisionsjätten PWC satsar stort på. "Det gäller att spela på den här planhalvan nu när samhället digitaliseras", säger Rolf Rosenvinge, affärsområdeschef på PWC till Realtid. 

Sidor