Annons

Annons

Per Bolund

Regeringens utredare ska undersöka betydelsen av samt för- och nackdelar med en svensk anslutning. "Vi vill göra en grundlig och förutsättningslös analys av bankunionen, nu när den varit i bruk under tre år", säger finansmarknadsminister Per Bolund.

Regeringen föreslår flera åtgärder för att, som den uttrycker det, få till schysstare villkor på marknaden för snabblån och andra högkostnadskrediter. "Genom förslagen stärker vi skyddet för konsumenterna och begränsar möjligheten att profitera på människor i ekonomisk utsatthet", hävdar biträdande justitieminister Heléne Fritzon.

Fintech speglar behovet av enklare, billigare och mer skräddarsydda finanslösningar, enligt finansmarknadsmininster Per Bolund (MP). Han har under året varit på fintech-resor i Sverige, Honkong och Singapore. "Det finns ett starkt sug i hela världen efter svenska finanslösningar", säger han.

Riksbankskommittén får uppdraget av Regeringen att utreda Riksbankens finansiella oberoende och balansräkning, vilket betyder att den drastiska minskningen av valutareserven som regeringen planerat till årsskiftet skjuts upp.

Regeringen ska göra en genomlysning av vad det betyder för Sverige att gå med i EU:s bankunion. Resultatet kan bli att Sverige går med. Det säger finansmarknadsminister Per Bolund (MP) till TT.

Mer kapital ska kunna placeras utanför börsen och minsta andelen räntebärande papper bör sänkas från 30 till 20 procent. Det är några av förslagen i pensionsöverenkommelsen som sex riksdagspartier kommit överens om.

Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) ser inte Nordeas kontakter med den danska regeringen som någon anledning att avbryta arbetet med ett förslag till höjd resolutionsavgift för bankerna. Snarare tvärtom.

Regeringen har fortfarande inte någon tidtabell för eventuellt beslut om höjd resolutionsavgift, uppgav finansmarknadsminister Per Bolund vid konferensen DI Bank på onsdagen.

Stopp för anonyma bud, tydligare information om objektet, ett marknadsvärde – inte bara ett utgångspris, ändrad lagstiftning och ökad tillsyn. Så ser några av Konsumentverkets förslag ut för att få bukt med problem inom fastighetsmäklarområdet.

Sidor