Annons

Annons

Paris

Över tio miljarder kronor investerades i svensk tech förra året. Fintech lockar fortsatt mest kapital, följt av digital hälsa och it-plattformar, enligt ny rapport från Industrifonden. Men de utländska investeringarna är på rekordlåga nivåer. "Bolag i hela Europa tar in rejält med kapital. Konkurrensen om finansiärernas tid och pengar har ökat", säger rapportförfattaren Björn Bergström till Realtid.

Paris och Frankfurt blir Goldman Sachs nya Europahubbar efter Brexit. Personal från London och USA ska omlokaliseras till städerna. Men det verkar inte vara spiken i kistan för London. Investmentbanken bygger samtidigt ett nytt gigantiskt europeiskt huvudkontor i den brittiska huvudstaden.

Den franska kapitalförvaltaren ser stabil tillväxt i tech- och IT-sektorn under andra halvåret 2017 – men varnar för övervärderade mjukvaruföretag.

Fonden är värd över fyra miljarder konor och ska investera i moderna kontorsfastigheter i nordvästra Europa. Den har redan gjort fyra förvärv, varav två i Paris.

Har politiker för få farliga förbindelser? Är det inte media som är som snörpta nymoralister – eller ännu värre, en flock av vuxenpennalister. Är ’dirty connections’ bra först när en en gisslan ska förhandlas fri av UD. Sedan det tragiska attentatet på Charlie Hebdo är det inte bara ISIS medeltida barbari som fått fotfäste, utan det ortodoxt sekulära samhällets ondska och främlingsfientliga fobier har börjat kräla som maskar när man lyfter på en sten.