Annons

Annons

På jobbet

Goldman Sachs har utsett svenska it-entreprenören Rolf Andersson till ny managing director. För två år sedan köpte investmentbanken hans värdepappersplattform Pantor som bland annat används av SEB och Stockholmsbörsen.

Hon var utbränd under åtta år och orkade knappt ta hand om sin lilla dotter. Men Jea Jensen har med järnvilja tagit sig tillbaka till en heltidstjänst igen. Här berättar hon sin historia och listar vilka varningssignaler man ska se upp med.

Dina kläder avslöjar dig. Vem du är, vem du vill och behöver vara. Inte minst i yrkessammanhang. Att hitta sin jobbstil är därför viktigare än vi kanske tror. Och mycket roligare. TV-stylisten och stilkonsulten Hedvig Andér guidar Realtids kvinnliga läsare till höstens snyggaste jobbgarderob.

Väldigt charmig, smart och supertrevlig  – men alltid med en dold agenda. En psykopat har noll samvete och går över lik på arbetsplatsen för att nå sina egna egoistiska mål.

Jobbar du i Norrland och är trött på inomhusluft och fyra väggar? Då kanske det vore värt att besöka något av Telenors fem solkontor.

Enligt en ny rapport från Arbetsmiljöverket har sju av tio arbetat när de varit sjuka det senaste året. Personer på ledningsnivå i medelstora och stora företag utmärker sig i statistiken.

På sajter som Careereye och Glassdoor kan medarbetare anonymt betygsätta sin arbetsgivare och arbetsplats. Men kan man även betygsätta enskilda individer? Realtid Karriär har kollat upp vad som gäller.

I bokstavligen alla uppdrag jag levererar finns antaganden med och ställer till det. Det spelar ingen roll om det är individer, grupper eller organisationer som jag jobbar med, fenomenet uppstår konsekvent. Så vad kan vi göra åt detta med antaganden och minska riskerna för strul?