Annons

Annons

Oscar Properties

Bostadsutvecklaren Oscar Properties redovisar ett resultat efter skatt på 67 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017, en minskning från 74,8 miljoner. Antalet sålda bostäder uppgick till 22, jämfört med 71 i fjol.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties vinstvarning kommer knappast som en blixt från klar himmel. Att lönsamheten för den underliggande verksamheten nu beräknas halveras jämfört med årets första halvår skulle inte vara något större problem om det inte vore för den svajiga balansräkningen, skriver Per Lindvall i en analys.

Bostadsutvecklarens rörelseresultat ökade med drygt 90 procent. Bolagets vd ser med tillförsikt att målet med 2.000 bostäder under produktion år 2020 kommer att nås.

Fastighetsbolaget delar upp verksamheten i två affärsområden – bostadsutveckling samt förvaltning och utveckling av kommersiella fastigheter.

Realtid avslöjade i höstas att Jon Jonssons SSE Opportunities tvingats inleda en avveckling efter stora förluster. Nu har investerarna börjat få tillbaka en del av sina satsade pengar. Hittills har 60 procent av kapitalet återbetalats men någon likvidator är inte utsedd – tvärtemot vad Jon Jonsson sagt tidigare.
 

Sidor