Annons

Annons

Nyemission

D Carnegie & Co har beslutat att genomföra en företrädesemission om 1.013 miljoner kronor med stöd av bemyndigandet från extra bolagsstämman den 23 februari 2018.

Alfvén & Didrikson och Backing Minds investerar 30 miljoner kronor i Örebro-startupen Transfer Galaxy som erbjuder "Swish" för utlandsöverföringar. "Vi vill bli ett globalt bolag", säger Yosef Mohammed, medgrundare och vd.

Swedbank Robur och Nordic Cross har tecknat sammanlagt 4,4 miljoner aktier i Sivers IMA Holding för totalt 26,4 miljoner kronor i samband med en nyemission i bolaget.

Eniro genomför ersättningsemission till garanterna av kontantemissionen. Teckningskursen har fastställts till 8,99 öre per A-aktie.

P2P-bolaget Pepins – som låter privatpersoner investera i tillväxtbolag –  stängde på torsdagen en emissionsrunda efter att ha fått in 100 miljoner kronor på en vecka. "Det är ett stort och viktig steg för oss, för att sprida delägarrevolutionen där alla ska med", säger vd:n Julia Reuszner till Realtid.

Cassandra Oil ger ut nya aktier i en riktad emission med 3.720.130 aktier till en kurs på 0,80 kronor per aktie. Pengarna ska användas till att betala en skuld.

Bolaget som levererar börs- och clearingsystem godkänner en riktad nyemission av aktier. Teckningskursen setts till 260 kronor.

Sidor