Annons

Annons

Nordax

NDX Intressenter har fått de myndighetstillstånd som krävs och kommer därmed fullfölja budet på nischbanken Nordax.

Nordic Capital köper ytterligare 46,5 miljoner aktier i nischbanken Nordax. Sampo och Nordic Capital äger därmed nu tillsammans 72 procent av banken.

Ett minskat rörelseresultat men en ökad utdelning på totalt 2 kronor per aktie. Nordax vd berättar om framtidsutsikterna och satsningarna framöver, men överlåter kommentarer om budet på banken till styrelsen.

Styrelsen för Nordax ställer sig bakom det gemensamma budet från Nordic Capital och Sampo på nischbanken. “Styrelsen anser att villkoren för erbjudandet motsvarar Nordax framtida tillväxtmöjligheter, liksom de risker som är förknippade med dessa möjligheter”, skriver den i en kommentar.

“Nordax är ett intressant bolag med stor potential som kan växa ytterligare.” Det säger Nordic Capital-chefen Kristoffer Melinder till Realtid.se efter att riskkapitalbolaget gått in som största ägare i nischbanken.

Nordic Capital Fond VIII har förvärvat 9,96 procent av kapitalet i Nordax Group AB samt ingått ett köpoptionsavtal som ger Nordic Capital rätt att förvärva ytterligare 5,04 procent av kapitalet.

Sidor