Annons

Annons

New York

Chetan Dube är AI:n Amelias skapare – en digital medarbetare som SEB och Nordnet använder som kundservice. Dube ser oändlig potential i artificiell intelligens. Robotar snor trista jobb och tar oss längre ut i rymden. "Om nio år går det inte skilja människa från maskin", säger han i exklusiv intervju med Realtid.

Stockholms fintech-sektor är ojämställd, enligt ny rapport från Handelshögskolan. Bara 6 procent av vd:arna är kvinnor. Och grundarna är nästan uteslutande män i 40-årsåldern. "Överraskande nog leds inte fintech-startups av unga. Färre än en av tio är under 31 år", säger Michal Gromek, rapportens huvudförfattare, till Realtid.

Den svenska stjärnrestaurangen Aquavit på Manhattan går bättre än någonsin. "Vi har ett starkt koncept, så min ambition är att expandera vårt varumärke globalt" säger  Håkan Swahn till Realtid.

Han är ekonomen med en lång bakgrund inom politiken, statsapparaten och regeringskansliet. När Realtid besöker Leif Pagrotsky, på fyrtionde våningen i den 191 meter höga skyskrapan centralt placerad i Manhattans pulserande stadsliv, är det i egenskap av Sveriges generalkonsul i NY som han tar emot.

Knapp vinst för New York över Hongkong i årets nyintroduktioner. New York-börsen och Nasdaq noterade tillsammans nyintroduktioner på 24,6 miljarder dollar jämfört med Hongkongbörsen som hamnade på 24,5 miljarder dollar.

Har politiker för få farliga förbindelser? Är det inte media som är som snörpta nymoralister – eller ännu värre, en flock av vuxenpennalister. Är ’dirty connections’ bra först när en en gisslan ska förhandlas fri av UD. Sedan det tragiska attentatet på Charlie Hebdo är det inte bara ISIS medeltida barbari som fått fotfäste, utan det ortodoxt sekulära samhällets ondska och främlingsfientliga fobier har börjat kräla som maskar när man lyfter på en sten.

Sidor