Annons

Annons

MSAB

Igår blev det känt att Schörling med bland annat Stefan Persson lägger bud på Melker Schörling AB. “Vårt sätt att bedriva bolaget förändras inte för att vi går av börsen. MSABs befintliga strategi ligger fast och vårt största fokus är att utveckla våra befintliga innehav” säger Mikael Ekdahl, styrelseledamot i Schörling & Partners, till Realtid.

Schörling med bland annat Stefan Persson lägger bud på Melker Schörling AB. "Beslutet är en följd av att MSAB sedan Melker Schörling lämnat sin operativa roll befinner sig i en förändrad situation", heter det i ett pressmeddelande.

Substansvärdet ökar med 15 procent under niomånadersperioden i investmentbolaget Melker Schörling jämfört med index som steg med 10 procent under samma period.

Substansvärdet i Melker Schörling AB ökade mellan januari och 22 maj med 14 procent till 560 kronor per aktie, framgår det av bolagets delårsrapport för första kvartalet.

Substansvärdet ökade med 0,4 procent under 2016, klart sämre än Stockholmsbörsens index som ökade med 6 procent.

Hexpols vd, Georg Brunstam, föreslås bli styrelseordförande och ersätter därmed avgående Melker Schörling. Rekrytering av ny vd har påbörjats.