Annons

Annons

Mazars

Återkommande brister i kvalitetsarbetet ligger bakom att Mazars får en varning av Revisorsinspektionen (RI).

Revisionsbyrån förvärvar redovisningsbyrån Aktiv Ekonomi och stärker därmed sin position i östra Skåne. "Vi ser Simrishamn och östra Skåne som en marknad med många fina företag och därför vill vi stärka upp vår position och bredda vår kundbas i området" säger Marianne Sandén Ljungberg, vd för Mazars i Sverige. 

Danske Bank yrkar att Mazars solidariskt med dess revisor ska betala 9 miljoner kronor då revisorn inte undersökt ett övervärderat varulager.

Anders Fornstedt, internationell partner i revisionsfirman och tills nyligen medlem av ledningsgruppen, lämnar efter 13 år för att bli senior account manager på Klarna. 

Revisionsbranschen har fortsatt riktigt nöjda kunder men slaget om kunderna hårdnar. BDO får högst betyg när det kommer till kundnöjdhet, visar Svenskt Kvalitetsindex. På andra plats kommer Mazars.

Många revisorer upplever att deras yrkesroll är i fara. De bedömer att den granskande revisionen får stå tillbaks för checklistor och mallar. Realtid har frågat företrädare för några av Sveriges ledande revisionsfirmor om de håller med om den bilden och hur man hanterar frågan internt.

Mazars förvärvar av del av den Göteborgsbaserade revisionsbyrån Acrevi Revision. Mazars vd, Marianne Sandén Ljungberg, säger till Realtid att byrån vill växa i storstadsregionerna.

Sidor