Annons

Annons

Magdalena Andersson

Regeringen vill att skattetillägget ska höjas och samtidigt ge Skatteverket fler redskap för att stoppa förfalskade identiteter och bekämpa den organiserade brottsligheten.

Vi ser tydliga tecken på överhettning på arbetsmarknaden. Företagen har mycket svårt att hitta arbetskraft. I Stockholmsregionen är arbetskraftsbristen den högsta på tio år, och statsbudgeten saknar strukturreformer för att komma till rätta med detta, säger Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom på Stockholms Handelskammare, när han kommenterar regeringens budgetförslag.

Nordea flyttar sitt huvudkontor till Finland, uppger bolaget i ett pressmeddelande efter dagens styrelsemöte. Beslutet slår hårt mot Stockholm stads planer på att bli ett av Europas verkliga finansiella centra.

Finansministern spår en stark ekonomisk tillväxt de kommande åren. Och det blir relativt stora överskott i statens finanser, enligt den uppdaterade prognos som Magdalena Andersson (S) presenterar i regeringens vårbudget.

När chefen för Nordens största bank hamnar i öppen strid med finansministern om Nordeas hemvist är det en fråga värd att ta på allvar. Vi talar om en koncern med 10,6 miljoner kunder och 31,600 anställda. En systemviktig bank vars huvudkontor vid Kungsträdgården i Stockholm är hjärtat i det finansiella blodomloppet i Sverige. Nu granskar Realtid.se Nordeas flytthot, skriver redaktören Andreas Henriksson

Regeringen bantar Riksbankens valutareserv. Därmed minskar den svenska statsskulden med 250 miljarder kronor och räntekostnaden med 500 miljoner om året.

Sidor