Annons

Annons

Linkedin

LinkedIn har blivit rekryterarens bästa verktyg. Med bara några enkla justeringar skulle många av de över 2,5 miljoner svenskar som har LinkedIn-profiler kunna sökoptimera sig själva. Här presenterar Mats Kullenberg, vd för Dreamwork, sina bästa tips och trix för att bli upptäckt på nätet. 

Många svenska företag utsätts för industrispionage. Och de kartläggs med allt enklare medel. Google, Facebook, Linkedin är effektiva verktyg. "Hackers använder öppna källor för att komma åt din databas och dina kunder", säger IT-säkerhetsexperten Johan Wiktorin.

En ny rapport från Bain & Company och Linkedin visar att företag måste satsa på konkreta handlingar såsom daglig coachning och individuella karriärplaner för att fler kvinnor ska nå ledande positioner inom näringslivet.  

Hur gör man bäst intryck på nya människor? Vad är skillnaden på öppna och slutna gester? Det vet Angela Ahola. Hon har disputerat inom perceptionspsykologi och nyligen släppt boken Konsten att göra intryck.

Många har ett homogent och slutet nätverk som varken ger nya perspektiv eller främjar utveckling. För att komma ur detta kan man använda Linkedin, som är en fantastisk kanal för nya möten, tipsar ledarskapsutvecklaren Ulrika Sedell.

Agnes Harrysson Hansson stod och vägde mellan att läsa vidare i Linköping eller Halmstad. Det blev det sistnämnda – mycket för att det ingår en praktikperiod i ekonomprogrammet som kändes tilltalande.

"Vad är den konstigaste frågan ni fått i en anställningsintervju?" Den frågan ställde Stefan Friedmann häromdagen till sitt nätverk på Linkedin. Han fick snart det ena exemplet efter det andra. 

Linkedin är en medlemssajt för professionellt nätverkande. Men en del medlemmar använder den även till att ragga. "Jag tycker det är respektlöst", säger Mathilda Wasting.

Sidor