Annons

Annons

Lena Apler

Exceeds vd Henrik Sundin vill inte svara på Lena Aplers kritik gentemot ledningen men uppger att Finansinspektionens varning och sanktionsavgift grundar sig på felaktigheter kopplade till de övertagna depåerna från Oak Capital och att bolaget övervägde att stämma Oak Capital.

Kraven är extra höga för styrelseledamöter som är mer publika, som Lena Apler, vars renommé och tillskrivna kompetens lätt ses som en garanti för bolagets seriositet, skriver krönikören Per Lindvall med anledning av hennes engagemang i det kritiserade värdepappersbolaget Exceed med kopplingar till Oak Capital.

Bristande information från ledningen får Lena Apler att lämna Exceeds styrelse. ”Det har varit lite för många incidenter som har kommit upp i efterhand och jag är inte bekväm med detta”.

Collectors grundare och styrelseordförande Lena Apler sitter sedan 2011 i styrelsen för Exceed som tagit över Oak Capitals verksamhet. Bolaget har blivit hårt kritiserat och straffats av Finansinspektionen.

Lena Apler, grundare och ordförande för Collector, ökar sitt ägande i bolaget.

Nischbankens riskkapitalbolag Collector Ventures investerar i sparappen Gimi. Sedan tidigare är bland annat Harald Mix och Johan Qviberg delägare i startupen. "Vi är stolta och ödmjuka inför att vi fått in såväl kapital som kompetenta ägare i Gimi," säger vd:n och grundaren Philip Haglund.

Collectors grundare och styrelseordförande Lena Apler tar på sig rollen som tf vd när Stefan Alexandersson lämnar sin tjänst.

Nichbanken storsatsar på ny finansiell teknik och har hittills investerat i tio fintech-bolag. Nu går Collector även in i Nordkap som byggt en molnbaserad lösning för skuldförvaltning.

Nischbankens storägare har utsett valberedningen inför årsstämman 2017. Fabian Hielte blir ordförande.

Sidor