Annons

Annons

Kryptovaluta

Trig Social Media har återuppstått under det nya namnet Stockholm IT Ventures och med nytt fokus - kryptovalutor. Bolaget tar in 50 miljoner euro från GEM Global Yield Fund och genomför samtidigt en ICO.

Efter Googles och Facebooks annonstopp för kryptovalutor så överväger nu även Twitter att stoppa sådan reklam. Bitcoin fortsatte att falla i helgen på beskedet.

En ny skadlig programvara stjäl kryptovalutor som bitcoin och ethereum, enligt it-säkerhetsföretaget Palo Alto Networks. Falska mejl med bifogad pdf-fil infekterar datorer.

Bitcoin rasade med 20 procent på måndag morgon. Därmed har kryptovalutan tappat 70 procent av sitt värde sedan toppen i december.

Sedan årsskiftet har bitcoin rusat med över 1.300 procent. Men under natten till fredag fick uppgången ett abrupt slut när kryptovalutan plötsligt rasade, rapporterar Bloomberg News. 

Kryptovalutan har återhämtat sig och stigit med hela 20 procent – sedan förra veckans fall till följd av ett Kina-beslut. "Ett bevis för att bitcoin är oberoende av statlig kontroll", säger en expert på området.

Bitcoin-kursen faller kraftigt efter att det kinesiska kommunistpartiet meddelat att det ska förbjuda handel med kryptovalutor på handelsplatser.