Annons

Annons

KPMG

Kammarrätten ger KPMG-delägaren Per Gustafsson rätt och menar att hans uppdrag i valberedningen för Länsförsäkringar Stockholm inte rubbar förtroendet för hans opartiskhet och självständighet.

Susanne Larsson, chef för marknad och sälj på KPMG och medlem i ledningsgruppen, har slutat. Jan Forsell har utsetts till tillförordnad chef för marknad och sälj.

KPMG redovisar det högsta resultatet på fem år - 178 miljoner kronor. Kravet på byrårotation har inneburit att antalet upphandlingar har ökat kraftigt och att revisions- och rådgivningsfirman satsar på att utveckla nya affärsområden.

Vi tror, och vi ser redan, att revisorsrollen blir roligare på flera sätt. Dels genom att vi med hjälp av digitaliseringen skalar bort tidskrävande och mindre avancerat arbete vilket gör rollen mer utvecklande. Dels därför att vi kan ge våra medarbetare stöd av avancerad teknik för att utföra revisionen och därmed kunna leverera ännu bättre kvalitet och mervärde för våra kunder. Det säger KPMG:s vd Magnus Fagerstedt till Realtid. 

"Det är tillfredsställande att skadeståndsyrkandet och vinstutdelningsmålet ogillats samt att KPMG erhöll full ersättning för sina kostnader i tingsrätten". Det säger advokat Torgny Wetterberg, som försvarade KPMG i HQ-målet, till Realtid. 

Mats Qvibergs advokat, Ulf Stigare, är inte förvånad över den friande domen i HQ-processen. “Det var självklart”, säger han i en kommentar till Realtid. Men trots detta tror han att domen kommer överklagas.

Hisnande 5 miljarder kronor har stått på spel. Nu förlorar HQ:s aktieägare det uppmärksammade skadeståndsmålet i Stockholms tingsrätt och bolaget tvingas dessutom betala Mats Qvibergs och de övriga svarandenas rättegångskostnader på 260 miljoner kronor.

Tillsammans ska de sälja nyutvecklad molnbaserad it-plattformar. "Äldre it-arkitektur klarar inte kraven på ökad hastighet, kvalitet och höga datavolymer", menar Jerry Iacouzzi som är ansvarig för KPMG:s Digitala Enablement Network i USA.

KPMG:s studie Tax Transparency i Sverige visar att de stora börsbolagen blivit bättre på att redovisa skatt som en hållbarhetsfråga. Även privata och statligt ägda bolag rapporterar publikt om skatt och hållbarhet, men ligger efter när det gäller att redovisa vilken typ av skatt de betalar på ett utförligt sätt. Vi anser att företag har mycket att vinna på att vara transparenta och visa vilka skatter som betalas och hur mycket de betalar. Genom att vara proaktiva och öppet redovisa var och vad för skatter som betalas kan bolagen själva äga debatten kring skatt, skriver skatteexperterna David Perrone och Tina Zetterlund.

Sidor