Annons

Annons

Karriär

“I takt med den starka tillväxten av nya internationella regelverk i bank- och finansbranschen och lagstiftningskrav från bland annat EU så ökar behovet av juridisk kompetens”. Det säger Kristina Myhre, jurist på SEB, till Realtid och berättar vilka kvalifikationer som är meriterande när de anställer jurister.

Stockholms fintech-sektor är ojämställd, enligt ny rapport från Handelshögskolan. Bara 6 procent av vd:arna är kvinnor. Och grundarna är nästan uteslutande män i 40-årsåldern. "Överraskande nog leds inte fintech-startups av unga. Färre än en av tio är under 31 år", säger Michal Gromek, rapportens huvudförfattare, till Realtid.

Finska finansbolaget Aktia Finans vd Christoffer Rosqvist blir chef för bankpartnerskap på handelsappen Wrapp. Bolagen samarbetar sedan tidigare. "Wrapp har möjlighet att bli Nordens nästa unicorn", säger Chistoffer Rosqvist.

Sverige har flest kunskapsintensiva jobb per capita i Europa, enligt en ny studie från ECEPR och Reforminstitutet. "Stockholms är den nordiska hubben när det kommer till företag inom programmering och högteknologisk tillverkning", konstaterar nationalekonomen Stefan Fölster, en av rapportförfattarna.

Nyföretagandet ökade med 13,4 procent i augusti, enligt ny statistik från Bolagsverket. Störst var ökningen på Gotland, medan Kalmar stod för den kraftigaste minskningen.

Anna Pontén, partner på Deloitte, upplever att det har blivit vanligare att man byter från revisorsinriktningen till någon konsultavdelning internt där man arbetar operativt med ekonomifrågor eller med företagstransaktioner. För att locka fler till revisorsyrket är det viktigt att man luckrar upp de akademiska kraven som man ska uppfylla för att bli auktoriserad revisor, säger hon till Realtid.

Juristen Jana Nackberg visste tidigt att hon ville jobba med internationella relationer. Studier i bland annat EU-rätt och internationell handel har tagit henne till ett jobb på en lobbyorganisation i Bryssel.

"Ett bra ledarskap är att visa och möjliggöra vägen". Det säger Julie Chatterjee som gått från att vara trainee på OKQ8 Scandinavia till att bli vd på företagets bank.

Sidor