Annons

Annons

Kalifornien

AI klår oss i läsförståelse och dataspel – men kan ha svårt att skilja saker från varandra, exempelvis katter. Tekniken är ändå livsnödvändig. "Vår hjärnbark har inte uppgraderats på tusentals år och behöver förstärkning", säger AI-experten Neil Jacobstein.

Danske Bank inleder ett partnerskap med Silicon Valley-baserade tankesmedjan Singularity University. Tillsammans ska de bland annat arrangera fler evenemang på temat hållbar utveckling. "Sverige ska använda digitalisering för att skapa tillväxt och förbättra vårt samhälle", säger bankens vd Berit Behring.

För fem år sedan lärde sig ett Google-byggt AI-system att identifiera kattklipp på Youtube. Sedan tog utvecklingen fart, menar Sebastian Thomas som förvaltar Allianz Global Investors nya AI-fond. Den är den första i sitt slag i Europa och lanserades nyligen i Sverige. "Vi räknar med en 30-40 procentig tillväxt inom sektorn", säger han till Realtid.se.

Robotrevolutionen kan bli lika omskakande som reformationen och är början på en magisk och utmanande epok. Artificiell intelligens kommer sno många jobb, driva bolag, utmana välfärdsstaten och vägleda oss genom etiska dilemman. Men robotarna ska inte kontrolleras – utan kultiveras. Det säger den berömda tech-forskaren Nell Watson i en exklusiv intervju med Realtid.se.