Annons

Annons

Industrivärden

Investmentbolaget Industrivärden har avvecklat sin derivat- och tradingverksamhet för att kunna öka fokuset på kapitalförvaltning och aktivt ägande i ett begränsat antal innehavsbolag. Det skriver vd:n Helena Stjernholm i bokslutet för 2017.

Industrivärdens styrelseordförande Fredrik Lundberg uppger att han är positiv till kinesiska Geely som ny storägare men att Industrivärden som är störste ägaren i Volvo kommer behålla sitt ägande långsiktigt.

Volvos röstmässigt störste ägare, Industrivärden, har inte haft kontakt med Geely i samband med dagens uppmärksammade affär samtidigt säger en talesperson för Volvo säger till Bloomberg News att Geelys investering kom som en "överraskning för oss".

Investmentbolaget Industrivärdens resultatet per aktie uppgick under de första nio månaderna 2017 till 34,73 kronor. Substansvärdet ökade med 18 procent till 95,9 miljarder kronor, motsvarande 220 kronor per aktie.

Pär Boman har den 11-14 augusti förvärvat 30.000 A-aktier i Handelsbanken där han är styrelseordförande. Pär Boman har även samma datum gjort ytterligare transaktioner.

Industrivärdens styrelse föreslår en utdelning om 5,25 kronor per aktie. Totalavkastningen under året uppgick till 17 procent för A-aktien och 21 procent för C-aktien, jämfört med 10 procent för totalavkastningsindex.

Sidor