Annons

Annons

HQ-tvisten

Finansmannen Mats Qviberg har sålt sin 40-procentiga aktieandel i Custos till bolagets vd, Christen Ager-Hanssen. Därmed är alla deras gemensamma affärer avslutade, med ett undantag. De fortsätter sitt samarbete i den långdragna civilrättsliga HQ-processen i Stockholms tingsrätt, uppger Mats Qviberg för Realtid på söndagskvällen.

Carnegie Investment Bank tvingades att lämna ut handlingar till processbolaget HQ efter beslut i domstol. Nu får banken ersättning för arbetet.

HQ-kraschens rättsliga efterspel fortsätter. I två dagar har den tidigare HQ-vd:n Stefan Dahlbo förhörts i Stockholms tingsrätt som en del i den långa rättstvisten mellan Mats Qviberg och processbolaget HQ.

Återigen tvingades Mats Qviberg, tidigare styrelseordförande i HQ-bank, försvara sitt agerande under en av de största svenska bolagskrascherna på många år. Under fredagen förhördes han i Stockholms tingsrätt, där fokuset hamnade på hans försvarstal.

 

Mats Qvibergs sakframställan återkommer gång på gång till att tradingportföljen aldrig var felvärderad och att det därför inte finns några brister att anklaga honom för. Hans ombud Ulf Stigare hänvisar till brottmålsdomen och till revisorsnämndens beslut.

UPPDATERAD Har Fredrik Crafoord medvetet agerat fel? Frågan om medvetna fel gjordes på tradingavdelningen var morgonens tuffa frågeställning under HQ-förhandlingarna i Stockholms tingsrätt.