Annons

Annons

HQ-rättegången

Handelsstoppet ska bestå tills HQ AB informerat marknaden om hur de ställer sig till domen och den fortsatta verksamheten.

Mats Qvibergs advokat, Ulf Stigare, är inte förvånad över den friande domen i HQ-processen. “Det var självklart”, säger han i en kommentar till Realtid. Men trots detta tror han att domen kommer överklagas.

Mats Qviberg och HQ Banks tidigare ledning frias i skadestånds- och utdelningsmålet efter bankens krasch 2010. I en kommentar skriver Mats Qviberg att han önskar att aldrig igen sätta sin fot i en rättssal.

Hisnande 5 miljarder kronor har stått på spel. Nu förlorar HQ:s aktieägare det uppmärksammade skadeståndsmålet i Stockholms tingsrätt och bolaget tvingas dessutom betala Mats Qvibergs och de övriga svarandenas rättegångskostnader på 260 miljoner kronor.

Finansmannen Mats Qviberg har sålt sin 40-procentiga aktieandel i Custos till bolagets vd, Christen Ager-Hanssen. Därmed är alla deras gemensamma affärer avslutade, med ett undantag. De fortsätter sitt samarbete i den långdragna civilrättsliga HQ-processen i Stockholms tingsrätt, uppger Mats Qviberg för Realtid på söndagskvällen.

Det hettade till under tisdagens och onsdagens förhandlingar i HQ-rättegången i Stockholms tingsrätt. Anledningen: HQ:s tidigare tradingchef Fredrik Crafoord gav sin version av hur banken arbetat med den omtalade tradingportföljen.

HQ-rättegången rullar vidare i Stockholms tingsrätt. På tisdagsförmiddagen frågades den tidigare ekonomichefen i HQ ut. Det var en stillsam övning, och något av lugnet före den förväntade stormen.

Det är kanske dags att damma av professor Assar Lindbecks förslag som kom under den ekonomiska krisen på 90-talet; Lägg ner Sveriges journalisthögskolor, så kanske journalistiken blir lite mer seriös. De slutsatserna drar finansmannen och författaren Knut Ramel efter att ha läst den nya boken om HQ-kraschen.

Sidor