Annons

Annons

HQ

Bland HQ AB:s tillgångar i konkursboet finns en tavla föreställande det tidigare radarparet Mats Qviberg och Sven Hagströmer.

HQ AB:s konkursförvaltare Bill Kronqvist, från Wesslau Söderqvist advokatbyrå, har ännu inte bestämt sig om konkursboet kommer att gå vidare med överklagan på tingsrättens dom. För att det ska vara möjligt behövs dessutom någon som kan ställa garantier.

HQ har redan nu, under onsdagen, lämnat in ett överklagande på domen, som lämnades under torsdagen, till Stockholms tingsrätt. Samtidigt tar bolaget in 305-335 miljoner kronor i en företrädesemission och en styrelseledamot lämnar bolaget.

Ett antal advokatbyråer på den vinnande sidan har kontaktat Kronofogden med begäran om att pengar ska säkras hos HQ efter att bolaget dömdes att betala motpartens rättegångskostnader om totalt drygt 260 miljoner kronor.

Pernilla Ström och Carolina Dybeck-Happe är två av styrelseledamöterna som är lättade efter gårdagens dom i efterdyningarna av HQ-kraschen. Duons ombud Jonas Benedictsson är nöjd med att domstolen rentvår hans två klienter till skillnad mot den massiva kritik som riktats mot bankens styrelseledamöter.

Handelsstoppet ska bestå tills HQ AB informerat marknaden om hur de ställer sig till domen och den fortsatta verksamheten.

Mats Qvibergs advokat, Ulf Stigare, är inte förvånad över den friande domen i HQ-processen. “Det var självklart”, säger han i en kommentar till Realtid. Men trots detta tror han att domen kommer överklagas.

Sidor