Annons

Annons

Fundedbyme

FundedByMe och Privanet stänger första rundan på deras nylanserade gemensamma crowdfunding-plattform. I rundan investerades 12 miljoner i finska bolaget BCaster. En stor framgång, menar Fundedbyme som är inne i en kraftig expansionsfas.

Crowdfundingbolaget är inne i en expansionsfas och startade nyligen en filial i Mexiko. Nu etablerar sig Fundedbyme även i Dubai. "Förenade Arabemiraten har blivit en levande hubb för innovation", säger Marcus Berneström som utsetts till partner för nya kontoret.

Börsoperatören NGM köper fem procent av finländska crowdfunding-bolaget Privanet Group – ett bolag som svenska Fundedbyme inlett ett strategiskt samarbete med.

Finländska Privanet köper 33,4 procent av Fundedbyme:s joint venture-filial i Finland. "Med ambitionen att bli den största Europeiska aktören inleder vi nu ett strategiskt partnerskap och tillsammans dubblas vår kapacitet, säger Daniel Daboczy, vd och medgrundare av Fundedbyme.

Nordens största crowdfundingplattform Fundedbyme startar en filial i Mexiko. Det blir bolagets första etablering på den amerikanska kontinenten.

Fundedbyme fortsätter att gå med förlust. Men vd:n Daniel Daboczy är ändå optimistisk. Målet är att ta in cirka 20 miljoner kronor i år och vända till vinst 2018. Bolaget siktar också mot börsen och expansion i norra Europa. "Jag har vuxit som ledare och vi arbetar mer strukturerat", säger vd:n till Realtid.se.

Johan Lund, vd för Front Office Nordic, och Johan Gorecki, vd för Globe Forum och corporate finance-expert, tar plats i crowdfunding-bolagets styrelse. De har båda erfarenhet av börsintroduktioner.

Sidor