Annons

Annons

Fortnox

Molntjänstföretaget Fortnox Försäkringar – ett dotterbolag till Fortnox AB – inleder ett samarbete med Trygg-Hansa. Dotterbolaget ska leverera skräddarsydda motorförsäkringar till mindre bolag. "Många småföretagare upplever försäkringsbiten som krånglig", säger Fortnox vd Nils Carlsson till Realtid.

Den nu dömda styrelseledamoten och storägaren Olof Hallrup har inte lyssnat på styrelsens uppmaning att lämna styrelsen. I en extrastämma ska ägarna gemensamt få fatta beslut om Olof Hallrups roll i bolaget.

Olof Hallrups försvarare Staffan Bergqvist är ”utomordentligt överraskad” över tingsrättens dom i Fortnoxmålet.

Styrelseledamoten och storägaren i Fortnox, Olof Hallrup, samt en av köparna döms för grovt insiderbrott till villkorlig dom och samhällstjänst.

Fyra personer knutna till mjukvaruföretaget Fortnox, bland annat huvudägaren, åtalas för insiderbrott. Två av dem åtalas för grovt insiderbrott.

Stockholms tingsrätt beslutade under lördagen att häkta Olof Hallrup, huvudägare och styrelseledamot i Fortnox, på sannolika skäl misstänkt för grovt insiderbrott. Nu meddelar Fortnox att Olof Hallrup tvingas lämna styrelsen med brasklappen att "En person är oskyldig tills ett åtal leder till fällande dom".

Sidor