Annons

Annons

Fortnox

Den nu dömda styrelseledamoten och storägaren Olof Hallrup har inte lyssnat på styrelsens uppmaning att lämna styrelsen. I en extrastämma ska ägarna gemensamt få fatta beslut om Olof Hallrups roll i bolaget.

Olof Hallrups försvarare Staffan Bergqvist är ”utomordentligt överraskad” över tingsrättens dom i Fortnoxmålet.

Styrelseledamoten och storägaren i Fortnox, Olof Hallrup, samt en av köparna döms för grovt insiderbrott till villkorlig dom och samhällstjänst.

Fyra personer knutna till mjukvaruföretaget Fortnox, bland annat huvudägaren, åtalas för insiderbrott. Två av dem åtalas för grovt insiderbrott.

Stockholms tingsrätt beslutade under lördagen att häkta Olof Hallrup, huvudägare och styrelseledamot i Fortnox, på sannolika skäl misstänkt för grovt insiderbrott. Nu meddelar Fortnox att Olof Hallrup tvingas lämna styrelsen med brasklappen att "En person är oskyldig tills ett åtal leder till fällande dom".

Fortnox största ägare, Olof Hallrup, sitter anhållen misstänkt för grovt insiderbrott i ett mål med sex misstänkta. På lördag äger häktningsförhandlingen mot Olof Hallrup rum. Fortnox styrelseordförande vill ännu inte ge några kommentarer förutom att bolaget kommer samarbeta fullt ut med berörda myndigheter.

Sidor