Annons

Annons

Fondia

I går släppte den nordiska juristbyrån Fondia sitt första årsbokslut som noterat bolag och det visar på mycket god tillväxt. För Sverigedelen finns inga offentliga siffror, men antalet anställda i Sverige har ökat från 5 till 30.

“När vi använder oss av tekniken är det viktigt att vi håller hårt på transparensen, vilken i sin tur kräver att personalen levererar och använder tjänsterna på ett öppet sätt inför våra kunder”. Det säger Fondias vd Niclas Gottlieb till Realtid.

"Tillsammans med Jansson & Norin kan vi förverkliga vår vision att bli en av Sveriges största aktörer när det kommer till att erbjuda affärsjuridik". Det säger Fondias vd Niclas Gottlieb till Realtid. 

Juristbyrån Fondia växer på den svenska marknaden. Nu har byrån köpt juristbyrån Jansson & Norin. "Våra värderingar och företagskultur är mycket lika och vi arbetar båda för att förändra juristbranschen" säger Salla Vainio, CEO för Fondia. 

Fondia är den första börsnoterade juristbyrån i Norden och vill expandera kraftigt i Sverige. Byrån erbjuder juridisk rådgivning via sin digitala plattform. Organisationen är också platt, arbetstiden reglerad och vd:n Niclas Gottlieb har ingen juristbakgrund. "Min vision är att jag i framtiden ska kunna säga att jag var med och förändrade den här branschen", säger Niclas Gottlieb till Realtid.se.

Den nordiska juristbyrån Fondia gjorde sin debut på First North i Helsingfors på tisdagen och aktien steg brant.

Juristbyrån Fondia, som siktar på att börsnotera byrån, inleder idag måndag en listningsemission. Målet är att få aktien noterad på Nasdaq First North Finland.

Nordens största juristbyrå – Fondia – överväger en börsnotering på marknadsplatsen First North Finland. Om noteringen genomförs blir Fondia det första nordiska företaget inom den affärsjuridiska sektorn vars aktier blir upptagna till offentlig handel.