Annons

Annons

Finans

Tyska fintech-jätten Deposit Solutions som skapar "appstore" för sparkonton – expanderar till Norden och letar svenska banksamarbeten. Satsningen leds av Ilkka Ruotsila och Matti Lannetta som hämtats från Nordea. "Vi frånkopplar banker och funding-industri", säger Matti Lannetta.

Fintech-startupen Mina Tjänster i Göteborg partnar upp med Danske Bank. Swedbank har sedan tidigare integrerat appen som nu totalt når 7 miljoner bankkunder i Norden.

Tillgång till informell information om marknaden och goda personliga kontakter i andra banker är avgörande för att överleva en finanskris. Det menar två forskare vid Handelshögskolan i Göteborg.

Att stjäla och utvinna kryptovalutor med hjälp av datorkraft från företag och myndigheter har ökat kraftigt, enligt NTT Security. Flera svenska mål har attackerats.

Kommunikationsappen Truecaller har en kvarts miljard användare globalt. Nu inleder det svenska bolaget ett samarbete med Swish – och möjliggör betalningar direkt från Truecaller-appen.

Bitcoin-certifikat utgivna av företaget XBT Provider har gått till fel personer, avslöjar SvD. Misstaget ska ha skett efter att kryptovalutan delades upp i två varianter i fjol. Hundratals svenskar tros vara drabbade.

Sidor