Annons

Annons

FI

Efter en kort tid som chef över Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet har Henrik Braconier valt att återvända till Finansinspektionen (FI). Han återgår till sin roll som myndighetens chefsekonom.

Finansinspektionen (FI) anser att banken rapporterat transaktioner på felaktigt sätt – och utdelar en sanktionsavgift på 12 miljoner kronor. "Felet borde ha fångats i IT-tester, men så skedde tyvärr inte", uppger SEB för Realtid.se.

Medelstora banker och kreditmarknadsbolag förlänger ofta blancolån – vilket kan leda till att räntan blir högre än själva lånet. Något som främst drabbar människor som redan har ekonomiska problem. Det visar en ny rapport från Finansinspektionen (FI).

 

 

Finansinspektionen (FI) oroas över de snabbväxande blancolåns-bolagen och varnar för överskuldsättning. FI dömer också ut finansiella högriskprodukter med betting-upplägg – som säljs in med aggressiv telefonförsäljning. "Vi ser en oroväckande trend."

Sparande är enklare än vad rådgivare vill ge sken av. En bra balans mellan aktier och fonder med låg avgift räcker. Det är Erik Thedéens budskap till svenska folket. "Men här finns en hel industri som vill att vi ska göra val", säger Finansinspektionens generaldirektör.

Finansinspektionen (FI) ska undersöka huruvida sektorn behöver regleras hårdare.

Finansinspektionen går inte vidare med förslaget till ny utformning av trafikljusmodell för tillsyn över försäkringssektorn.

Realtid kan avslöja att Jon Jonsson låg bakom den kontroversiella rapporten om Betsson som föranledde spelbolaget att kontakta både Finansinspektionen och Börsen.
Syftet med rapporten bedömdes ha varit att positionera SSE Opportunities innehav av Betsson för en kursnedgång.
Realtid.se har tagit del av dokument från Jon Jonsson som visar att SSE Opportunities verkligen tjänade pengar i handel med Betsson-aktier.
– Om det skulle vara så att något fel begåtts är det för myndigheter att undersöka och inte för oss som bolag, säger Pontus Lindwall styrelseordförande i Betsson. 

Sidor