Annons

Annons

EY

EY i Sverige planerar anställa 600 nya medarbetare under 2018. "Vi rekryterar allt mer ingenjörer, techfolk och systemvetare, även om ekonomerna fortfarande rekryteras i majoritet", säger Agneta Strandberg, HR-direktör på EY.

"Vi ser positivt på framtiden! Vi har haft en bra utveckling de senaste åren och det finns inget som säger att den trenden kommer att avta". Det säger Jonas Svensson, ny vd för svenska EY, till Realtid. 

"Utvecklingen gör inte att kundernas behov av våra tjänster minskar, men det kan ställas nya och högre krav på oss". Det säger Jonas Svensson, vd på EY i Sverige, till Realtid. Han är övertygad om att revisorsrollen kommer att förändras till följd av digitaliseringen och ser även ett behov av att rekrytera nya slags kompetenser. 

Under tredje kvartalet 2017 genomfördes 40 förvärv bland Sveriges största bolag, vilket är det högsta antalet under det tredje kvartalet sedan 2006. Det visar en ny undersökning från EY. "Vi förutspår ett mycket starkt år för företagstransaktioner gjorda av Sveriges största bolag" säger Pär-Ola Hansson, ansvarig för EY Transaction Advisory Services i Europa.

Nu lanserar revisions- och rådgivningsföretaget EY den digitala redovisningstjänsten EY Access som hjälper små och medelstora företag med redovisning och löneadministration. “För oss på EY är det uppenbart att företagaren värdesätter kombinationen av digital teknik och personlig rådgivning” säger Anne-Louise Hallin, ansvarig för Redovisning inom Financial Reporting Services, till Realtid.

Ragnar Gustavii, som närmast kommer från EY, har utsetts till ny chef för vd-staben på Swedbank samt medlem av Swedbanks koncernledning.

Revisions- och rådgivningsföretaget EY får en ny ledning. Till ny vd i Sverige föreslås Jonas Svensson, tidigare ordförande för FAR, och Jesper Almström har tillträtt som Sverigechef.

Användningen av fintech-tjänster har ökat kraftigt de senaste åren. Störst är ökningen i Kina och Indien, enligt en ny EY-rapport. Och 13 procent använder fintech-företag som deras främsta leverantör av finansiella tjänster. "Vi ser att smarta lösningar utmanar de traditionella bankerna", säger Karin Sancho som är rådgivare till banker och finansiella institutioner på EY.

Sidor