Annons

Annons

EU-kommissionen

EU-kommissionen vill se en europeisk valutafond som ska fungera som stödfond för länder i ekonomisk knipa och som kan stötta krisande banker. Dessutom finns ett förslag om en europeisk finansministerpost.

 

European Banking Federeation (EBF) applåderar merparten av EU-kommissionens förslag till fintech-åtgärder. Däremot önskar EBF ett större kundfokus och regeländringar för hur IT-mjukvara ska redovisas.

I Bryssel arbetar beslutsfattarna i EU-kommissionen med frågan om och hur fintech-sektorn ska regleras. Men fönstret för möjlighet till påverkan stängs mycket snart. Det skriver Rickard Ydrenäs, grundare av Ydrenas Communications och initiativtagare till Brexitpodden.

EU öronmärker knapp miljard till nordiska infrastruktursatsningar efter samarbete med privata svenska investeringsplattformen Infranode I.

EU-kommissionen beslöt på onsdagen att starta en fördjupad granskning av den föreslagna fusionen mellan Deutsche Börse och London Stock Exchange.

Syed Latif blev utvisad från Sverige därför att hans arbete på en bank i Malmö inte hade annonserats via arbetsförmedlingen. Nu slår EU-kommissionen fast att arbetssökande har rätt att använda olika rekryteringskanaler för att hitta jobb.

Sidor