Annons

Annons

Deloitte

Deloitte tar Allra till domstol. Kräver cirka en miljon kronor för en utökad granskning i Allra som utfördes i början av året. 

Det går bra för Delotte. Nettoomsättningen som redovisas för 2016 är den högsta på fem år och byrån fortsätter att växa personalmässigt. Ett område som växer stort är Cyber Security.

Den globala revisions- och konsultfirman Deloitte har drabbats av en omfattande och sofistikerad cyberattack, avslöjar brittiska The Guardian på måndagen. Hackarna har främst kommit över hemlig e-post, men även kunders användarnamn, lösenord och känsliga personuppgifter, enligt tidningen.

"Revision dominerar fortfarande men vi rekryterar även ett stort antal till de olika delarna inom vår konsultverksamhet". Det säger Anna Pontén, partner och hr-ansvarig på Deloitte i Realtids elfte del av artikelserien om rekrytering hos revisons- och advokatbyråerna. 

Revisions- och konsultbolaget Deloitte köper den kreativa byrån  Acne för en hemlig summa. "Förvärvet av Acne är ett viktigt steg mot att Deloitte Digital kan erbjuda ett komplett utbud av digitala och kreativa tjänster"

Anna Pontén, partner på Deloitte, upplever att det har blivit vanligare att man byter från revisorsinriktningen till någon konsultavdelning internt där man arbetar operativt med ekonomifrågor eller med företagstransaktioner. För att locka fler till revisorsyrket är det viktigt att man luckrar upp de akademiska kraven som man ska uppfylla för att bli auktoriserad revisor, säger hon till Realtid.

I Norden går fler än en av tio tech-investeringar till fintech-startups – och mest kapital hamnar i Sverige. Samtidigt har uppstickarna svårt att attrahera talanger från utlandet. De bör samarbeta över landsgränserna för att förbli konkurrenskraftiga, menar Deloitte.

En undersökning från revisions- och konsultföretaget Grant Thornton visar att andelen kvinnliga vd:ar nu är 16 procent, men 95 av 100 försäljningschefer är män. I en annan undersökning framgår att byrån själv leder jämställdhetsarbetet i revisionsbranschen.

Sidor