Annons

Annons

Cybersäkerhet

Företag som låter användare logga in med lösenord till sina tjänster riskerar att förlora kundernas förtroende. Bankerna förstod riskerna redan på nittiotalet, men en majoritet av svenska företag och onlinetjänster har halkat efter. Det är dags att byta ut lösenordet, en gång för alla, skriver Johan Henrikson, vd på Verisec.

Ett cyberangrepp kostar företag fyra miljoner kronor i snitt. "I dag används Gmail och Dropbox för attacker, vilket kräver nya skyddsåtgärder", säger Henrik Bergqvist, cybersäkerhetschef på Cisco

Betala en lösensumma för att få tillgång till dina dokument, och hoppas på det bästa – att de kriminella låter dig få tillgång till filerna igen. Det är ett känt fenomen som vi i flera år läst om i medierna, och som de senaste åren blivit mer utbrett. Mängden infektioner har fördubblats, och nådde nya höjder i och med helgens angrepp Wannacry. Vad är det som händer, och hur kan man skydda sig och sitt företags datorer? Om det skriver Victor Engelbrecht Dohlmann, Nordenchef på Veeam.

Framtidsteknologin "internet of things" (IOT) internetansluter allt från vardagsföremål till människor – och nötkreatur. Men IOT kan också användas för omfattande belastningsattacker mot banker och företag. Det berättar IT-experten Bogdan Botezatu som varnar för tekniken. "Inget är längre omöjligt när det kommer till cyberangrepp", säger han till Realtid.se.

Falska Swifttransaktioner, överbelastningsangrepp och bedrägerimejl till anställda. Cybersäkerhet har de senaste åren blivit ett allt viktigare arbete för banker och andra finansiella företag. Realtid berättar om de tilltagande näthoten.