Annons

Annons

Collector

Kraven är extra höga för styrelseledamöter som är mer publika, som Lena Apler, vars renommé och tillskrivna kompetens lätt ses som en garanti för bolagets seriositet, skriver krönikören Per Lindvall med anledning av hennes engagemang i det kritiserade värdepappersbolaget Exceed med kopplingar till Oak Capital.

Bristande information från ledningen får Lena Apler att lämna Exceeds styrelse. ”Det har varit lite för många incidenter som har kommit upp i efterhand och jag är inte bekväm med detta”.

Den Göteborgsbaserade nischbanken Collector ökade sina intäkter med 17 procent till 511 miljoner kronor under första kvartalet, visar delårsrapporten. Men resultatet tyngs av investeringar.

Genom samarbetet erbjuds alla Collector-kunder automatiserad faktura­­­­finansiering med kreditbeslut. Collector gör även en investering i norska 24SevenFinans för att vässa sin fintech-position.

Johanna Niklasson har utsetts till ny kommunikationschef på nischbanken Collector. Närmast kommer hon från rollen som marknadsdirektör på Stampen Media.

E-handeln mellan företag eller B2B-handeln online står och stampar, enligt ny undersökning från HUI Research på uppdrag av Collector Bank. "I dag handlar vart femte företag från e-handelssajter som egentligen är riktade till konsumenter", säger Mikael Anstrin, affärsutvecklingschef på Collector Bank.

Collector Ventures tar en post i fintech-bolaget Kaching. Bolaget utvecklar mobila kassalösningar som för ihop e-handel och försäljning i fysiska butiker. "Hög tid att modernisera shoppingsupplevelsen även i butiker", menar Collector banks vd Liza Nyberg.

Sidor