Annons

Annons

Chef

Petter Moldenius blir ny vd för Optimizer Invest. Investeringsbolaget har två norska och en svensk grundare, är baserat på Malta och investerar i spelbolag och fintech.

Betalbolaget anställer Andreas Ringman Uggla som fick lämna jobbet som produktionsdirektör för Karolinska sjukhuset efter en upphandlingsskandal. Det avslöjar Breakit.

Henrik Jonsson blir ny Nordenchef på kapitalförvaltaren Schroder. "Han har stor kunskap om den nordiska marknaden både på den institutionella sidan och på distributionssidan", säger John Troiana, global distribuationschef på Schroder.

Stina Liland har utsetts till Sverigechef för TheHub.se – en digital plattform och mötesplats för svenska startups. Bakom sajten står Danske Bank och hubben SUP46 i Stockholm.

Sju av tio chefer tror att deras affärsmodeller är passé inom fem år. Men bara knappt var femte är beredd att satsa på framtidsteknologier.

I framtiden kan DNA-prov komma att bli avgörande för att landa ett chefsjobb. Det är ett oroande scenario menar analysföretaget Gartner.

Frederick Johansson tvekade inte ett ögonblick när han fick en förfrågan om att bli ansvarig för SEB:s verksamhet i Brasilien.
"Det var mycket som lockade, men framförallt ville jag jobba i en tillväxtekonomi", berättar han för Realtid Karriär.

Är du en chef som lyfter dina medarbetare eller sänker du dem? Här reder coachen och ledarskapsutvecklaren Maria Gerlofson ut vad som skiljer drömchefen från stressmakaren.

Sidor