Annons

Annons

CFO

Ekonomlönerna stiger snabbt och finanscheferna (CFO) toppar ligan, efter VD:arna. Men lönespridningen i finansbranschen är stor. Det framgår av Civilekonomernas senaste löneenkät där 11.000 medlemmar svarat.

Efter en kort tid som chef över Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet har Henrik Braconier valt att återvända till Finansinspektionen (FI). Han återgår till sin roll som myndighetens chefsekonom.

Jan Öhman slutar som finanschef på Indutrade i februari nästa år. Bolaget har redan börjat att leta efter hans efterträdare.

Intellecta har utsett Timo Salmela som ny CFO och medlem av Intellectas koncernledning. Timo ersätter nuvarande ekonomidirektör Zofia Hansson som efter 21 år på Intellecta går i pension den 31 juli i år.

IT-bolaget förstärker sin finsansavdelning med Ninni Pramdell som blir ny group CFO som ett led i bolagets expansionsplaner.

Daniel Fäldt blir CFO för BE Group och ersätter Andreas Karlsson som går till Panlink.
 

Nicolas Adlercreutz är utsedd till ny CFO för BlueStep Bank. Han efterträder Stefan Nilsson.

CFO:s i europeiska bolag är oroade för det finansiella läget. En bidragande orsak till oron är Brexit. Svenska bolag är fortsatt de mest positiva i Europa. Det framgår av Deloittes rapport.

Sidor