Annons

Annons

Business Services

Stora effektivitetsvinster och möjligheten att blir först med att förnya kunderbjudandet lockar riskkapitalet till revisions- och rådgivningsbranschen. Branschanalytikern Jan Söderqvist på Visma följer utvecklingen på nära håll.

“Vi kommer utvärdera möjligheterna att utöka verksamhetens tjänsteutbud samt att eventuellt expandera utanför Sverige”. Det säger Alireza Etemad, Partner på IK Investment Partners, till Realtid angående förvärvet av Business Services från PwC.

"Tack vare att Business Services blir ett självständigt företag med ett eget varumärke får det möjlighet att arbeta med fler kunder och att erbjuda nya tjänster. Inom PwC har det funnits begränsningar utifrån reglerna för revisorns oberoende och andra regelverk". Det säger Peter Nyllinge, vd för PwC Sverige, till Realtid. 

PwC säljer affärsområdet Business Services, som levererar tjänster inom redovisning, lönehantering och relaterad affärsrådgivning, till riskkapitalbolaget IK Investment Partners genom fonden IK VIII Fund. "Vi har tagit det strategiska beslutet att fokusera på vår revisions-, skatt- och rådgivningsverksamhet" säger Peter Nyllinge, vd för PwC Sverige.