Annons

Annons

Börsnotering

(UPPDATERAD) Quickbit AB har ansökt om notering på NGM Nordic MTF. Bolaget erbjuder en plattform för handel med kryptovalutor. "När jag tillträdde mitt uppdrag fanns ett uttalat mål om att genomföra en notering på lämplig marknadsplats", säger bolagets vd Reinhold Konnander.

Crowdfundingbolaget Fundedbyme öppnar för andra gången en finansieringsrunda på sin egen plattform. Målet är att få in uppåt 20 miljoner kronor. "Kommande år ser mycket intressanta ut och vi har identifierat nya trender som vi nu satsar på", säger vd:n och grundaren Daniel Daboczy.

Betalbolaget siktar på en börsnotering under andra kvartalet 2018 och har anlitat JP Morgan och Carnegie för att leda noteringen.

Spotifys grundare Martin Lorentzon dementerar att musiktjänsten är på väg mot en snar börsnotering.

Bland andra Swedbank Robur Fonder, Tredje AP Fonden och Handelsbanken Fonder har åtagit sig att förvärva aktier i samband med noteringen.

Nordens största juristfirma, Fondia, har planer på att börsnotera sig. Men Anne Ramberg och Bengt Ivarsson från Advokatsamfundet tror inte att det blir aktuellt för advokatbyråer att börsnoteras. "En börsnotering kan hota oberoendet".

Nordens största juristbyrå – Fondia – överväger en börsnotering på marknadsplatsen First North Finland. Om noteringen genomförs blir Fondia det första nordiska företaget inom den affärsjuridiska sektorn vars aktier blir upptagna till offentlig handel.

Sidor