Annons

Annons

Big data

Storskalig data eller "big data" gynnar finanskonsumenter, enligt en ny rapport från den gemensamma kommittén för de europeiska tillsynsmyndigheterna för finanssektorn.

Autonoma fordon gör sitt intåg och tillhör framtiden, enligt många. Men vem bär ansvaret vid en olycka – och vem försäkrar fordonet? Tillverkaren, menar tre insuretech-profiler. "Privatbilsförsäkringar riskerar att inte bli kommersiellt gångbara längre", säger Andreas Broström, vd och grundare, Paydrive.

Inom tre år beräknas AI bli vardag i flertalet företags verksamhet. De som inte tar utvecklingen på allvar riskerar att bli ohjälpligt akterseglade, och det gäller inte bara storföretag. Med rätt verktyg kan alla affärsanvändare på små och medelstora företag snabbt etablera sig och förändra villkoren i sin bransch, utan krav på specialkunskaper inom datavetenskap. De har en klar fördel just i att vara mindre och därmed snabbrörliga. Receptet för framgång har blivit demokratiskt, skriver Baman Motivala, Nordenchef Salesforce