Annons

Annons

BDO

Rådgivnings- och revisionsbyrån BDO fortsätter sin expansiva resa i Sverige. Senaste nytillskottet är Linköping. "Detta är en spännande region och en intressant marknad, eftersom det finns många expansiva företag och startup-bolag från universitetet" säger BDO:s vd Malin Nilsson till Realtid.  

Digitalisering kan innebära olika saker för olika branscher. Hotellbranschen har fått AirBnb och taxinäringen Uber, internationella tjänster som får lokala konsekvenser. Ingen är oberörd av digitalisering. Den gemensamma nämnaren bland de digitala giganterna är en förståelse för kundens behov och förmåga att skapa tjänster utifrån och in istället för tvärtom. Och det går fort! Men vad innebär det lite mer konkret i dagsläget – och hur ska man som företagare agera för att inte bli akterseglad av konkurrenterna? Erik Arwinge, affärsutvecklingsansvarig på BDO, ger sin syn på digitalisering och hur det påverkar företag.

BDO Malmö dubblar arbetsstyrkan genom att gå ihop med Wahlberg & co. "Samgåendet ger en god bas till att tillhandahålla nya affärsområden. Till exempel ska vi bygga upp vår kompetens inom Corporate Finance. Målet är att på sikt bli en fullservicebyrå" säger Christofer Hultén, kontorschef för BDO Malmö till Realtid. 

För att stärka sitt erbjudande kring tull har BDO nyligen förvärvat Tullsupport, ett företag med spetskompetens inom tullhantering och över 25 års erfarenhet av tullområdet.

BDO lanserar Kvittoappen nu i september för revisionsbyråns kunder.

Malin Nilsson blir rådgivnings- och revisionsbyrån BDO:s nya vd. Hon är den första kvinnan på posten och tar över ledarskapet för BDO Sverige efter Carl-Johan Kjellman.

Den andra intervjun i Realtids artikelserie om hur revisons- och advokatbyråer rekryterar är med BDO. Byrån har stora tillväxtplaner. "Vi har ett offensivt mål för vår personaltillväxt" säger BDO:s hr-chef Camilla Samuelson till Realtid. 

Tidigare vd:n på BDO i Kanada, Keith Farlinger, tar över efter Martin van Roekel, som i sin tur går över till posten som vice ordförande i byrånätverket.

Sidor